78.4% din totalul deceselor cauzate de COVID-19, la persoane peste 60 de ani

Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a publicat raportul săptămânal de supraveghere a cazurilor de COVID-19 de la noi din țară, până la data de 12 iulie... (...)

Coronavirus România: 637 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. (...)

Ghid pentru medicii de familie: consultația la distanță a pacientului cu COVID-19

Societatea Națională de Medicina Familiei a constatat că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 au nevoie de îngrijiri la domiciliu, prin consultații la distanță. În acest sens, a fost publicat un ghid. (...)

Robot autonom de sterilizare, donat către SUUB

BCR a donat Spitalului Universitar din București primul robot autonom de sterilizare realizat în România. (...)

Synevo recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre

Compania Synevo România recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre din țară, iar buletinele de analiză pot fi eliberate și în limba engleză. (...)

Reacția Spitalului Monza cu privire la soțul Andreei Esca și infecția cu coronavirus

În presă au apărut zilele acestea mai multe articole, potrivit cărora soțul Andreei Esca, Alexandre Eram, ar fi fost internat la secția ATI a Spitalului Monza. Grupul Monza a transmis azi presei poziț... (...)

Prof. dr. Sorin Buga, invitatul briefingului MedicHub din 17 iulie

Tema briefingului găzduit vineri, de la ora 19.00, de platforma MedicHub este „Măsuri preventive pentru COVID-19 la City of Hope, unul dintre cele mai bune spitale de cancer din Statele Unite”. (...)

A doua unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Galaţi

A doua unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați, ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a paciențilo... (...)

Coronavirus în România: 641 cazuri noi de îmbolnăvire

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 34.226 de persoane infectate cu noul coronavirus. (...)

51% din cazurile de COVID-19 s-ar putea datora asimptomaticilor

Un model teoretic dezvoltat de un profesor american arată că infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2 ar avea un mod silențios de transmitere. (...)

Medic de la Colentina: „Sunt obosită ... ca mulți alți colegi medici și asistenți”

Medicul Mihaela Andreescu spune că numărul de cazuri în creştere de COVID-19 face ca Spitalul Colentina să nu poată fi încă deschis pacienţilor cronici şi că această perioadă „de sacrificiu” se prelun... (...)

Vaccin pentru COVID-19 în SUA, pe punctul de a intra în testele finale

Primul vaccin împotriva COVID-19 testat în SUA a stimulat sistemul imunitar al oamenilor în modul în care sperau cercetătorii. (...)

Proiect online pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale

Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România a lansat proiectul BII online, pentru a ține pacienții cu boli inflamatorii intestinale conectați cu medicii. (...)

Străinii caută să angajeze medicii și asistenți români

În luna iunie, personalul medical a fost cea mai căutată categorie de angajați căutați pentru joburi în străinătate. (...)

Semnal de alarmă tras de FNPMF: localități din Vaslui, fără medici de familie

În urmă cu șase luni, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie dădea publicității o hartă a României care arăta că multe localități nu au nici măcar un medic de familie. Astăzi, această... (...)

Nelu Tătaru crede că după 15 iulie, „prelungirea stării de alertă este iminentă”

Invitat aseară la un post de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea unei stări de alertă după data de 15 iulie este aproape iminentă, în contextul pandemiei de COVID-... (...)

Dr. Mihai Craiu, despre deshidratarea acută la copii: 5 semne de mare gravitate

Medicul pediatru Mihai Craiu a atenționat, pe pagina pe care o administrează „Spitalul Virtual pentru Copii”, asupra faptului că vara crește semnificativ numărul de cazuri de copii care au diaree și v... (...)

GCS: Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, a fost transmis către DSP-uri

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în numele șefului DSU, Raed Arafat, a circulat un mesaj fals. (...)

Echipa de conducere a RASCI, realeasă pentru un nou mandat

Asociația Română a Producătorilor de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI) și-a reales echipa de conducere în cadrul ultimei Adunări Generale. (...)

Studii: COVID-19 se răspândește la peste zece metri, prin respirație

Oamenii de știință din întreaga lume trag un semnal de alarmă: picăturile respiratorii cu virusul SARS-CoV-2 s-ar răspândi, prin simpla respirație, la distanțe mai mari de 1,5 metri. (...)