Studiu: bărbații, prioritate la doza 3 de vaccin anti-COVID

Bărbații de peste 50 de ani cu diabet, obezitate, afecțiuni oncologice sau cardiovasculare ar trebui să aibă prioritate la administrarea dozei 3 de vaccin anti-COVID, arată un studiu MedLife. (...)

10 milioane de doze de vaccin anti COVID-19 au fost administrate în România

Potrivit platformei RO Vaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 pe Facebook, țara noastră a atins pragul de 10 milioane de doze de vac... (...)

A fost actualizată lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a adoptat în ședința de ieri, 23 septembrie, Hotărârea nr. 74 prin pentru actualizarea listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat... (...)

Mii de angajaţi nevaccinaţi, suspendaţi

Franţa suspendă aproximativ 3.000 de angajaţi din sistemul sanitar, pe motiv că sunt nevaccinaţi. (...)

Algoritm pentru diagnosticul TVP

Cercetătorii lucrează la un algoritm care utilizează inteligenţa artificială (IA) pentru a diagnostica tromboza venoasă profundă (TVP). (...)

Epidemie de holeră în Nigeria

Nigeria se confruntă cu una dintre cele mai severe epidemii de holeră din ultimii ani, înregistrând peste 2.300 de decese prin această boală. (...)

Eurobarometru: europenii sprijină ferm știința și tehnologia

Un nou sondaj Eurobarometru arată ă 9 din 10 cetățeni ai Uniunii Europene (86 %) consideră că influența generală exercitată de știință și tehnologie este pozitivă. (...)

În toată România sunt 1.884 de medici de ATI - Care sunt județele cu deficit

Deficitul de personal este o provocare mai mare decât dotarea secțiilor ATI, spune dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. (...)

Sugarii au mai mult microplastic în fecale decât adulții

Membrii Societății Americane de Chimie (American Chemical Society – ACS) trag un semnal de alarmă în privința cantității de particule microscopice de plastic găsite în fecalele sugarilor. (...)

USP România, participare la nivel înalt la Congresul Naţional de Pediatrie de la Craiova

Sănătatea copiilor reprezintă unul dintre domeniile de interes pentru compania farmaceutică USP România, activă în piața de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive... (...)

Nou an universitar: ce măsuri anti-COVID iau instituțiile cu profil medical

La debut de an universitar, câteva unități de învățământ superior cu profil de medicină și farmacie din țară au anunțat măsuri suplimentare, pentru ca activitățile didactice să aibă loc în siguranță. (...)

OMS: casirivimab şi imdevimab pentru pacienții COVID din grupa de risc

O combinaţie de medicamente poate fi administrată preventiv pacienților infectați, care prezintă risc crescut de a dezvolta forme severe de COVID-19, recomandă Organizația Mondială a Sănătății. (...)

Azi începe Undercloud: Nora Iuga și Maia Morgenstern susțin teatrul independent

Printre personalitățile culturii române care susțin teatrul independent, în cadrul festivalului Undercloud 2021, se află Nora Iuga, Rodica Mandache, Maia Morgenstern, Marian Râlea și alții. (...)

Israel: profesorii fără certificat verde nu vor mai putea preda

Profesorii din Israel care nu pot prezenta certificat verde de vaccinare şi care nici nu doresc să fie testaţi pentru coronavirus nu vor mai putea să-și exercite meserie, după data de 3 octombrie. (...)

Medicament nou pentru cancerul de sân

Trastuzumab deruxtecan a obţinut rezultate promiţătoare într-un studiu realizat pe paciente cu cancer de sân metastatic HER2 pozitiv, nerezecabil și/sau metastatic. (...)

Alzheimer, boala încă stigmatizată

De Ziua internaţională de luptă împotriva maladiei Alzheimer, specialiștii atrag încă o dată atenţia asupra lacunelor în ceea ce privește patologia și tratamentul acestei boli. (...)

Ajustarea terapiei în cancer

Progresele tehnologice apărute în ultimii ani au stat la baza unui exerciţiu de imaginaţie, proiectând posibile schimbări în diagnosticul și tratamentul patologiei oncologice. (...)

Continuum cardio-reno-metabolic în Diabetul zaharat

Șapte din zece persoane cu diabet zaharat prezintă complicaţii de la momentul diagnosticului, a spus prof. dr. Gabriela Radulian, în cadrul evenimentului Zilele Viaţa Medicală powered by MedicHub. (...)

Rolul screeningului în Oncologia digestivă

Sesiunea de Hepato-Gastroenterologie din cadrul evenimentului Zilele Viaţa Medicală powered by MedicHub a pus accentul pe screening, diagnostic precoce și tratament în Oncologia digestivă. (...)

Prevenţia, o continuă provocare

Sesiunea de Cardiologie din cadrul Zilelor Viața Medicală a adus în discuţie dileme frecvent întâlnite în practică– tratamentul anticoagulant la categorii speciale de pacienţi și tratamentul HTA. (...)