Resursele umane, o prioritate în Sănătate

Resursele umane reprezintă o componentă strategică a sistemului sanitar. Pentru a obţine performanţe în Sănătate, un rol esenţial îl joacă atât calitatea managementului lor, cât și exercitarea anumito... (...)

Sevilla: sistem revoluționar pentru a denumi și clasifica valurile de căldură

Proiectul-pilot va utiliza datele meteorologice şi cele legate de sănătatea publică pentru a clasifica valurile de căldură, a anunțat primarul orașului spaniol. (...)

Pro Vitam își mărește echipa din Sf. Gheorghe

Pro Vitam, Centru de cercetare, diagnostic și tratament, își mărește echipa din Sf. Gheorghe și angajează medic de laborator. (...)

Consiliul Concurenței: Angelini preia Fameccanica Data

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Fameccanica Data de către Angelini Holding. (...)

Târgu Mureș: Până la 25 iunie puteți dona păr pentru femeile diagnosticate cu cancer

Liga Studenților din Târgu Mureș a inițiat o campanie, intitulată „Donează șuvițe de speranță”, prin care se strâng șuvițe de păr pentru femeile diagnosticate cu cancer. (...)

Centrul de Transfuzie Sanguină Arad va fi deschis sâmbătă

„Sângele nostru poate salva viața semenilor aflați în suferință”, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad. (...)

Raed Arafat participă la o conferință dedicată intervenției aeromedicale din Coreea de Sud

Secretarul de Stat dr. Raed Arafat a fost invitat de colegii săi din Coreea de Sud să participe la o conferință dedicată sistemului de intervenție aeromedicală din această țară. (...)

Virusul poliomielitei, detectat în apele reziduale din Londra

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunţat „măsuri imediate”, după ce în sistemul de canalizare al capitalei au fost descoperite mostre ale virusului care provoacă poliomielita. (...)

Sprijin pentru cuplurile care suferă de infertilitate

O rețea privată de servicii de sănătate vine în sprijinul cuplurilor care suferă de infertilitate cu un program avantajos. (...)

Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Ministerul Sănătății a transmis ieri că al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. (...)

ONG-urile în autism cer deblocarea banilor pentru decontarea terapiei

100 de ONG-uri în autism cer Guvernului României, Ministrului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate deblocarea banilor pentru decontarea terapiei. (...)

EMA recomandă autorizarea vaccinului anti-COVID produs de Valneva

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat, joi, autorizarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică franco-austriacă Valneva pentru piaţa europeană. (...)

GASTRO 2022: 30 iunie – 2 iulie, la București

Congresul Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie digestivă, ajuns la cea de a 41-a ediție, va avea loc în format hibrid. (...)

Noi reglementări pentru reducerea deficitului de personal medical în spitalele publice

Guvernul a aprobat noi reglementări pentru reducerea deficitului de personal medical în spitalele publice și menținerea în sistemul medical a rezidenților implicați în gestionarea pandemiei de COVID-1... (...)

Somnul sugarilor: noile recomandări ale pediatrilor americani

Pentru a preveni riscul de deces al sugarilor în timpul somnului, experții de la American Academy of Pediatrics (AAP) vin cu o listă de recomandări. (...)

Doza de ficțiune: „Punga cu sânge” de Constantin Buduleci

Constantin Buduleci ne-a trimis pentru rubrica Doza de ficțiune o povestire scurtă despre drama unor părinți ce caută o soluție pentru fetița lor, cu varice esofagiene. (...)

Răzvan Pascu: „Cele mai multe întrebări le primesc de la turiștii care merg în Tanzania”

Cunoscutul antreprenor în turism consideră Medicina de călătorie un domeniu bine-venit, mai ales că tot mai mulţi oameni aleg să exploreze locuri mai puţin bătătorite. (...)

Premieră în România: Drenaj biliar prin peretele gastric

Mai multe proceduri, unele în premieră, au fost prezentate la cea de-a 9-a ediţie a Congresului European de Ecoendoscopie. Un subiect aparte l-au constituit tehnicile de ecoendoscopie terapeutică. (...)

Cercetarea și inovaţia, mai aproape de asociaţiile de pacienţi

Cu un program foarte dens, Conferinţa ESCI 2022 a reunit experţi de talie mondială care au adus în discuţie cele mai noi informaţii din biomedicină și nu numai. (...)

Prevenirea și tratarea leziunii renale acute postoperatorii

Unii pacienţi care trec printr-o intervenţie chirurgicală sunt la risc de a dezvolta leziune renală acută postoperatorie. Profilaxia acesteia trebuie cunoscută, și nu doar de către medicul ATI-ist. (...)