Coronavirus în România: 4.761 cazuri noi de persoane infectate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Astfel, 147... (...)

Raed Arafat: „Vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem”

La ședința de guvern din 22 octombrie, Raed Arafat i-a explicat premierului Ludovic Orban care sunt măsurile legate de unitățile de primiri urgențe luate în contextul pandemiei de COVID-19. (...)

Cum se vor acorda serviciile medicale pentru pacienții cu COVID-19

Guvernul a aprobat OUG prin care se asigură accesul la îngrijiri și concedii medicale pentru persoanele asigurate care prezintă simptome specifice și sunt infectate cu SARS-CoV-2, indiferent de locul... (...)

Bugetul Ministerului Sănătății, suplimentat cu 570 milioane de lei

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, Hotărârea de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănă... (...)

OUG pentru tratarea asimptomaticilor cu COVID-19, aprobată aseară

Guvernul României a apropat aseară ordonanța de urgență pentru pacienții cu forme medii și ușoare de COVID-19. (...)

Indemnizație de hrană pentru persoanele cu TB

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. (...)

Câte paturi de terapie intensivă vor fi operaționalizate în Capitală și alte orașe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a informat pe premierul Ludovic Orban că la nivelul Bucureștiului au fost identificate și urmează să primească autorizații de la DSP 102 paturi de terapie intensivă... (...)

Coronavirus România: 5.028 cazuri noi de persoane infectate

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Astfel, 144.429... (...)

Un vaccin pe bază de mRNA împotriva COVID-19 a fost înscris în studiul de fază 3 COVE

Compania de biotehnologie Moderna a anunțat ieri că a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273) la Studiul de Fază 3 COVE. (...)

FDA a aprobat primul medicament pentru COVID-19

Presa străină scrie că joi 22 octombrie, U.S. Food and Drug Administration sau FDA a aprobat primul medicament pentru tratamentul persoanelor cu COVID-19: remdesivir. Acesta este un medicament antivir... (...)

Prof. dr. Daniel Coriu, ales noul președinte al Colegiului Medicilor din România

În urma voturilor acordate de Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu,a fost ales președinte. De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, 23 octombrie, au f... (...)

Fața nevăzută a dermatitei atopice

Deși nu este considerată o boală periculoasă, dermatita atopică nu poate să treacă neobservată, cel mai adesea fiind întâlnită la copii. Fără să-și piardă speranța, trei mame continuă să caute soluții... (...)

Congresul SNMF, la ediția a noua – Detalii despre înscriere

Societatea Națională de Medicina Familiei anunță că cel de-al nouălea congres se va desfășura în mediul online, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2020. (...)

Institutul Marius Nasta angajează fără concurs – Cum puteți aplica la posturile disponibile

Zilele acestea, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a distribuit un anunț, amintind că există posturi disponibile în această instituție, sub îndem... (...)

Nelu Tătaru, discuție cu reprezentanții Sindicatelor TESA din Sănătate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Dragoș Garofil, secretar de stat, au avut, ieri, o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate. (...)

Instrument vital pentru controlul hemoragiilor în urgenţă

Programul de instruire „STOP THE BLEED” a dus la salvarea a numeroase vieţi la nivel global, conform rezultatelor a două studii prezentate recent în cadrul ACS . (...)

Patru decenii de la dispariția lui Teodor Mazilu

S-au împlinit, la 18 octombrie, 40 de ani de la dispariţia lui Teodor Mazilu, cel care a schimbat faţa literaturii dramatice românești. (...)

Decesele în gripă

Decesele și complicaţiile se multiplică deoarece gripa evoluează anual epidemic la nivelul mai multor arii din zonele temperate, dar într-o mică măsură apar cazuri de gripă și în zonele calde . (...)

Beethoven, la Noaptea Albă a Galeriilor

Noaptea Albă a Galeriilor de artă a fost un prilej pentru Institutul Goethe și Institutul Italian de Cultură din București de a marca un sfert de mileniu de la nașterea lui Ludwig van Beethoven și, re... (...)

Artă europeană de secol XX la Brașov

Expoziţia Great Artists of the World reunește pe simezele Muzeului de Artă din Brașov 90 de lucrări de litografie și grafică europeană semnate de 30 dintre cei mai importanţi artiști europeni ai secol... (...)