Ziua mondială a spălatului pe mâini, marcată și la București

Anual, la 15 octombrie, se marchează Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini. Cu această ocazie, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a lansat o campanie în școlile și grădin... (...)

S-a afișat numărul de locuri de la Rezidențat

Ministerul Educației anunță că a fost pus în dezbatere publică proiectul de ordine legat de exameul de Rezidențat din 2019. Documentul arată cum sunt împărțite pe specialități locurile scoase la conc... (...)

Stimularea cerebrală profundă, eficientă în tratarea depresiei severe

Cercetătorii care au monitorizat pacienții cu implanturi pentru stimulare cerebrală profundă, pe o perioadă de 8 ani, sugerează că de acest tratament ar putea beneficia persoanele cu depresie severă. (...)

Când se va deschide Centrul de arși de la Iași

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a anunțat astăzi că Centrul de arși de la Iași a fost finalizat și ar urma să se deschidă în această săptămână. (...)

Studiu: Țigările electronice au cauzat cancer pulmonar la șoareci

O cercetare nouă a scos la iveală că expunerea la fumul țigărilor electronice a dus la dezvoltarea cancerului pulmonar la șoareci. (...)

Copii diagnosticați cu Norovirus, într-o grădiniță din Alba Iulia

Trei copii de la o grădiniță din Alba Iulia au ajuns la spital cu vărsături. În urma unor investigații, medicii sau stabilit că doi dintre ei sunt infectați Norovirus, foarte contagioasă, care cauzeaz... (...)

Premieră. A fost inaugurată secția de Mari Arși de la Timișoara

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, astăzi la deschiderea secției de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara. (...)

Studiu: un anticoagulant ar putea amâna debutul bolii Alzheimer

Un medicament existent pentru subțierea sângelui ar putea ajuta la întârzierea dezvoltării bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu realizat pe modele de șoareci. (...)

Eveniment științific de amploare

În perioada 10-12 octombrie 2019 a avut loc a șaptea ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. (...)

Examenul de rezidențiat 2019 blocat?

Incertitudinea cu priviire la data exactă la care va avea loc examenul de rezidențiat bulversează mii de absolvenți mediciniști. (...)

Proiect antidepresie, lansat de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Ieri a avut loc în Capitală lansarea depreHUB, primul hub antidepresie din țara noastră, un proiect susținut de psihologul clinician Yolanda Crețescu și echipa sa de voluntari. (...)

Infecția cu rotavirus ar putea avea un rol în dezvoltarea diabetului de tip 1

Potrivit unui articol publicat în jurnalul PLOS Pathogens, scris de Leonard C. Harrison și colegii săi, de la Universitatea Melbourne din Australia, o infecție cu rotavirus ar putea să aibă un rol în... (...)

Ziua internațională a podiatriei

Ziua internațională a podiatriei este marcată pe 8 octombrie. Cu ocazia acestei zile se urmărește creșterea conștientizării asupra importanței sănătății picioarelor și aplicarea îngrijirilor corecte. (...)

Lupta împotriva artritelor

Luni 14 octombrie se celebrează Ziua mondială de luptă împotriva artritelor. Cu această ocazie Liga Română Contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie se alătură eforturilor Ligii europ... (...)

Lupta cu cancerul mamar pornește de la conștientizarea bolii

2.500 de hope kit-uri vor fi împărțite pacientelor cu cancer de sân din spitalele din București și din țară, în Centrul Comercial Orhideea, în perioada 7-20 octombrie. Totodată, femeile vor fi învățat... (...)

Un biomarker din urină ar putea detecta cancerul de prostată

O cercetare recentă a identificat o fuziune care are loc între anumite gene, fuziune implicată în cancerul de prostată. Acest biomarker unic, spun oamenii de ştiinţă, ar putea fi detectat în probele d... (...)

Săptămână de acomodare pentru bobocii mediciniști

Peste 500 de tineri, proaspăt studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, au ocazia săptămâna aceasta(23-27 septembrie), să se acomodeze cu mediul universitar în c... (...)

Fumatul, în creștere în rândul tinerilor români

Aproximativ 31% dintre români au consumat curent (zilnic sau mai puțin frecvent decât zilnic) tutun anul trecut, arată rezultatele studiului GATS 2018, date publicității recent, la București. Mai mul... (...)

Studiu: 31% din populația României nu a fost deloc la medic în ultimul an

Un studiu realizat în 2017 arată statistici îngrijorătoare în ceea ce privește rata de utilizare a serviciilor medicale în țara noastră: românii merg rar la controale medicale, iar o mare parte a popu... (...)

A început campania de vaccinare antigripală gratuită

Campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020 a început oficial. Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătății, au fost achiziționate 1 500 000 doze de vaccin grip... (...)